Durata de livrare: 24-48h
Ibric cafea rosu cu capacitate maxima 0,650 litri.
Produsul este fabricat din aluminu robust si cu maner de bachelita termorezistenta.
Carcasa are grosime de 1.9 mm.
Manerul este termoizolant iar corpul ibricului este prevazut cu un strat de smalt pentru durabilitate mai mare a produsului.
Au un strat interior antiaderent ce garanteaza o inalta rezistenta a produselor in uzul zilnic
Poate fi utilizat in siguranta datorita manerului lung si este rezistent.
Nu se oxideaza, usor de depozitat si curatat.
Echipat cu un canal practic pentru turnare usoara.
Perfect pentru prepararea cafelei de lux si incalzirea, de exemplu, a laptelui.
Fabricat din materiale sigure pentru sanatate si neutre pentru alimente.
Poate fi folosit pe plite cu gaz, electrice si ceramice.
Se poate spala la masina de spalat vase;
Mod de utilizare:
Prepararea bauturii se face la foc mic, iar secretul este sa nu o lasi niciodata sa fiarba, ci sa o iei de pe foc chiar inainte ca acest lucru sa se intample. Acest proces se poate repeta chiar si de trei ori, pana cand se aduna spuma.
De asemenea, cele mai multe pareri despre cele mai bune ibrice sustin ca e indicat ca vasul cu cafea sa nu fie scapat din priviri din momentul in care cafeaua s-a lasat la fundul ibricului. Momentul in care spuma incepe sa se ridice la suprafata, este important deoarece riscul de a da peste si a face mizerie ori a incepe sa clocoteasca, pierzandu-si gustul, este mare. Intregul proces ar trebui sa dureze intre 5 si 10 minute, in functie de preferinte.
Forma:
Ibricele au forme ergonomice, recipientul fiind mai lat la baza, acolo unde are loc fierberea boabelor, iar in sus are un aspect conic, care are rolul de a impiedica varsarea lichidului cu prea mult zat. De asemenea, ibricul de cafea are un maner lung, care sa fereasca utilizatorul de arsuri, iar intr-o parte este prevazut cu un mic canal sau buza de golire care sa ajute la turnarea in cesti.
Marimea:
Marimea ibricului de cafea este importanta intrucat dicteaza cantitatea de cafea care va fi facuta, precum si ce numar de persoane vor putea bea din ea. Taria bauturii depinde de cantitatea de apa si cafea. Insa, pentru a avea siguranta ca toate persoanele se vor bucura de ea, este bine sa tii cont ca un recipient mic poate produce pana la doua cafele, iar cantitatea de praf trebuie sa nu depaseasca 280 de grame.
Ibricele de dimensiuni medii nu necesita mai mult de 350 de grame pentru a servi trei, patru persoane, iar unul mare, pentru pana la cinci persoane, va necesita in jur de 400 grame.
Intretinerea:
Ibricul de cafea se ingrijeste usor, in special in cazul celor confectionate din metale moderne, care sunt mai rezistente la uzura. Indiferent de model ai grija ca in momentul prepararii cafelei, aceasta sa nu dea in foc, deoarece metalul se va arde si el, putandu-se stramba sau topi.
De asemenea, evita sa introduci ibricul la masina de spalat si curata ibricul sub jetul de apa cu un burete care nu este prea abraziv. In plus, daca manerul este din lemn sau alama, nu lasa recipientul foarte mult sub apa, intrucat poate putrezi sau coroda.
Sursa De Caldura: Gaz, Electric
Diametru: 9.5cm, 9.5 cm
Material Maner: Bachelita
Brand: Bohmann
Tip: Manual
Tip Produs: Ibric
Capacitate: 0.65l
Culoare: Rosu